دوره مدیریت MBA صنعتی چیست؟
دوره مدیریت MBA صنعتی چیست؟
دوره مدیریت MBA صنعتی چیست؟ | دوره ی مدیریت صنعتی ،دوره ای حرفه ای است که تمامی علاقمندان به زمینه ی صنعت و مدیریت را با مباحثی مانند حسابداری صنعتی در مدیریت صنعتی،مدیریت ساخت پروژه های صنعتی،مفاهیم بازاریابی صنعتی و ... آشنا می کند.این دوره کاملا تخصصی بوده و به منظور آمادگی پیدا کردن هر چه بیشتر افراد طراحی شده تا با استفاده از دانش مدیریت MBA و مدیریت پروژه بتوان نقش ها و مسئولیت های مختلفی را در یک مرکز صنعتی و یا کارخانه بر عهده گرفت.
این دوره تخصصی بر برنامه ریزی و انجام عملیات صنعتی متمرکز بوده و نقش کاملا کلیدی در صنعت دارد.
در واقع دوره مذکور افراد را با فعالیت های صنعتی در مدیریت کسب و کار و محیط های سازمانی آشنا کرده و آمادگی آنها را جهت فعالیت در این زمینه ی کاری فراهم می کند.
برای کسانی که علاقمند به فعالیت های صنعتی و تولیدی هستند،این دوره گزینه ی بسیار مناسبی است.در واقع ترکیبی از آموزه های مبانی و اصول مدیریتی و همچنین مبانی صنعتی است.کسب دانش و مهارت در زمینه کسب و کار مدیریت صنعتی بسیار مهم و ضروری است چرا که کلیه ی کارخانجات و محیط های صنعتی به واسطه دقت، نظم و اهمیت کارشان، نیاز به متخصصین حرفه ای در این زمینه دارند.این دوره سر فصل ها و مباحث تخصصی صنعتی را به افراد آموزش می دهد تا با تکیه بر آن، دانش مناسبی در مورد فضاهای پویا و دقیق محیط های صنعتی بدست آورند.
اهمیت شرکت در دوره MBA مدیریت صنعتی
برای افرادی که علاقمند به کار در زمینه ی مدیریت صنعتی و تولید هستند،دوره مدیریت کسب و کار صنعتی ، می تواند دوره ای بسیار جذاب و جالبی باشد.اما ممکن است که این سوال در ذهن افراد به وجود بیاید که چرا باید در این دوره شرکت کنیم.دلایل بسیار زیادی برای شرکت در این دوره وجود دارد،اولا اینکه امروزه ،حوزه ی کسب و کار و کلا کارهای مرتبط با آن ،توسعه ی بسیار پیدا کرده و در این میان نیاز به متخصصین و افراد حرفه ای در زمینه ی مدیریت کسب و کار صنعتی نیز افزایش پیدا کرده است.افرادی که قادر باشند با بهره گیری از تکنیک های مدیریتی و دانش به روز خود صنعت و یا کسب و کار خود را به پیش برده و گسترش دهند، همواره پیشرفت کرده و پله های ترقی را یکی یکی پشت سر می گذارند.آیا واقف هستید که افرادی که در دوره های مدیریت کسب و کار صنعتی شرکت می کنند، با مباحث گسترده ای از کسب و کارها آشنا می شوند و به واسطه ی این اطلاعات می توانند طیف وسیعی از مشکلات و مسایل خود در کار را حل کرده و بسیار موفق تر عمل کنند.البته شرکت در این دوره به دلایلی که قصد داریم در ادامه مطرح کنیم بسیار حائژ اهمیت است.
- رقابت با مهندسین صنایع
مهندسین صنایع جز اولین افرادی بودند که در زمینه صنایع، برنامه ریزی و مطالعات علمی را آغاز کردند.با این تفاسیر ، امروزه رقابتی شدید بین مهندسین صنایع و دانش آموختگان حوزه ی مدیریت کسب و کار صنعتی وجود دارد.در واقع وجود چنین رقابتی به این دلیل است که افرادی که گواهینامه MBA صنعتی را دریافت می کنند،فعالیت هایی مانند برنامه ریزی تولید،ساده سازی زنجیره های توازن فروش و عرضه را به راحتی انجام می دهند.البته این کارها، بخشی از فعالیت های مهندسین صنایع نیز محسوب می شود.با این وجود آن دسته از افرای که مدرک MBA صنعتی را دریافت می کنند،علاوه بر مسایل تخصصی و فنی مانند تحلیل SWOT و چگونگی استقرارماشین آلات در کارخانه،بر مسایل دیگری نظیر مدیریت زنجیره تولید،مدیریت کارکنان و امور مالی نیز مسلط هستند. - ارتقا شغلی و موفقیت در کار
آغاز کار افراد در صنعت معمولا به صورت نقش عملیاتی است.بعد از اینکه فرد توانست به خوبی از عهده ی این گونه کارها برآمده و در واقع نقش خود را به خوبی ایفا کند، ارتقا شغلی در انتظارش است.بعد از ارتقا شغلی به راحتی می تواند حل مسایل خاص صنعتی را تجربه کند.این جاست که اهمیت مدرک MBA صنعتی بسیار روشن می شود،در این مسیر افراد به راحتی می توانند،مسیر شغلی خود را تغییر داده یا پست های مدیریتی بالا تری را بر عهده بگیرند.گواهینامه MBA صنعتی ،توانایی های افراد را به حدی افزایش می دهد که به راحتی می توانند در پست های دیگر مدیریت صنعتی نقش موفقی ایفا کنند.این حالت صرفا مختص به مدیران کسب و کار صنایع نیست و می تواند شامل کلیه ی موقعیت های شغلی MBA صنعتی شود. - کسب دانش در زمینه تخصصی صنایع
یکی از دلایل عمده ی انتخاب افراد برای شرکت در این دوره ، افزایش دانش در حوزه ی تخصصی صنایع است.بازاریابی،امور مالی،تجارت بین الملل یا کارآفرینی از دیگر حوزه هایی است که به افراد کمک می کند که دانش عملی و تئوری خود را در این زمینه افزایش دهند.بنابراین با ذکر این تفاسیر، دلایل شرکت در دوره مدیریت کسب و کار صنعتی ،آموزش MBA صنعتی و اخذ مدرک MBA صنعتی روشن می شود.اخذ این مدرک،باعث افزایش دانش افراد در زمینه تخصصی صنایع شده و فرصت های مدیریتی و احراز پست های برتر را برای آنان رقم می زند. - احراز موقیت شغلی بهتر
با توجه به اینکه امروزه افراد بسیاری علاقمند به اخذ مدرک MBA هستند، مهم است که بدانند این مدرک را با چه گرایش و تخصصی کسب کنند که در مسیر شغلیشان ،پیشرفت و ترقی در پی داشته باشد.در مقایسه با تعداد مشاغل رو به رشد در زمینه صنایع،امروزه شاهد افزایش تعداد تقاضا در زمینه پست های مدیریت کسب و کار صنعتی هستیم. از این جهت دارا بودن گواهینامه MBA صنعتی ،امتیازی مهم برای احراز موقعیت های شغلی بهتر در این زمینه به حساب می آید.این افراد می توانند پست های ارشد در زمینه مدیریت زنجیره تامین،مدیریت لجستیک، مدیریت کنترل کیفیت و ... به دست آورند. - دقت و پیچیدگی بیشتر در کار
افرادی که مدرک مدیریت کسب و کار صنعتی را دریافت می کنند،پیچیدگی و دقت امور در زمینه ی صنایع را بیشتر درک می کنند.به همین دلیل است که در سال 2014 شورای پذیرش مدرک کارشناسی ارشد GMAC)) اعلام کرد که انتظار می رود که 90% از شرکت های تولیدی، افراد دارای گواهینامه MBA را استخدام کنند که این موضوع شامل مدیریت کسب و کار صنعتی نیز می شود.این مسئله نیز خود دلیل مهمی برای شرکت در دوره مدیریت کسب و کار صنعتی است. - کسب انگیزه
زمینه کاری مدیریت کسب و کار صنعتی،زمینه ای بسیار انگیزشی و هیجان انگیز است که باعث می شود که بسیاری افراد علاقمند به تحصیل ، انگیزه ی بیشتری پیدا کرده و مسیر تحصیلی خود در این زمینه را دنبال کنند.چرا که علی رغم سختی و پیچیدگی دروس بعد از گذراندن این دوره، امتیازاتی مانند شغل بهتر،حقوق بیشتر،فرصت سفرهای کاری وآموزش های بین الملل و سایرمزایا در انتظارشان است.
وظایف مدیر کسب و کار صنعتی چیست؟
مدیران کسب و کار صنعتی ، وظایف بسیار پیچیده ای دارند.آنها علاوه بر نظارت بر کل تیم تولید کارخانه،بایستی مطمئن شوند که تمامی تجهیزات مطابق با استانداردهای روز و شرایط مناسب است.این مدیران مسئول اجرای کلیه ی برنامه های کنترل کیفیت بوده و بایستی تمامی فرآیندهای تولید محصولات را با سطح خاصی از کیفیت تولید برنامه ریزی کنند.این افراد به شناسایی نقص در محصولات و علل آن پرداخته و بایستی تعیین کند که نقص ایجاد شده به علت نقص موجود در قطعات بوده و یا قصور انسانی است.مدیران کسب و کار صنعتی ،وظایف مختلفی را در یک شرکت ایفا می کنند که عبارتند از :
- بهبود فرآیند
مدیران کسب و کار صنعتی ،فرآیندهای تولیدی سازمان را تحلیل و بررسی کرده و تغییراتی را جهت بهره وری هر چه بیشتر سازمان ها انجام می دهند . مدیر کسب و کار صنعتی بنا بر صلاحدید خود می تواند برنامه های کارگران/کارمندان را تغییر دهد و همچنین در انتخاب مواد اولیه ی تولیدی و چگونگی مسیر خط تولید تغییراتی لحاظ کند.همچنین وی تولیدات کارخانه را بررسی کرده و بعد از تحلیل در نحوه ی فرآیندهای تولید ، هزینه های اضافی را کاهش داده و تجهیزات و همچنین استاندارد تولید مواد اولیه و تولیدات را به روز نگه می دارد.
مدیران کسب و کار صنعتی،مهارت های ارتباطی وسیعی داشته و با سایر مدیران نیز در ارتباط هستند.مدیر مالی در خصوص تامین بودجه با ایشان ارتباط دارد، مدیر فروش ،معمولا جلساتی را بر گزار می کند که بتواند در مورد مسائل مربوط به مشتری ها و نیازهای آنان صحبت کرده و از ارسال و تحویل درست کالا به مشتری اطمینان حاصل کند.نظارت مدیر کسب و کار صنعتی و همچنین مواردی که در بالا ذکر شد ، همگی باعث می شوند که فرآیند کلی کار بهبود یابد. - نظارت بر کارکنان
یک مدیر کسب و کار صنعتی، کلیه جوانب مربوط به فرایند تولید را کنترل کرده و تضمین می کند که تمامی افراد و منابع به درستی انتخاب شده اند.وی به طور روزانه با طیف وسیعی از کارکنان مانند کارمندان،کارگران،مهندسان،پیمانکاران، حسابداران،رانندگان کامیون و نهایتا کارمندان دفتر تعامل برقرار می کند.در یک روز عادی کاری ، ممکن است که با کارگران کارخانه جلسه ای بگذارد و توضیحات لازم مربوط به نحوه ی تولید را ارایه داده و یا در رابطه با تغییر و ارتقا سطح کیفی تجهیزات با مهندسین صحبت کند و یا با حسابداران در مورد هزینه های کارخانه و چگونگی کاهش آن ،صحبت کند.
بعضی از مدیران کسب و کار صنعتی امور کل کارخانه را مدیریت کرده و بر آن نظارت می کنند، و برخی فقط بر یک حوزه کاری مانند نگهداری کارخانه و یا کنترل کیفیت نظارت می کنند. - مدیریت ارتباط با کارمندان
هنگامی که تعداد کارمندان کمتر باشد، معمولا مدیریت و ارتباط با آنها بسیار آسان است اما درمکان های صنعتی بزرگ و شرکت ها حتما بایستی مدیر منابع انسانی وجود داشته باشد تا بتواند به راحتی روابط کاری را مدیریت کند.
مدیران کسب و کار صنعتی دارای تجربه ی بسیار خوبی در برخورد با کارکنان هستند که این می تواند به نوبه ی خود بهره وری و عملکرد کارکنان را بالا ببرد.هم چنین اقدامات ایمنی مناسبی در رابطه با کارکنان توسط مدیران مذکور اجرا می شود. - کنترل کیفیت
یک مدیر کسب و کار صنعتی ،کلیه ی برنامه های کنترل کیفیت را اجرا کرده تا مطمئن شود که محصول نهایی با استانداردهای تعیین شده از قبل مطابقت دارد.
این مدیران همواره به روز بوده و از آخرین برنامه ها و تکنیک های مدیریت مطلع هستند.هنگامی که مشکلی را شناسایی می کنند، حتما اقدام مناسبی برای رفع مشکل انجام داده و در جهت بهره وری بیشتر قدم بر می دارند. همچنین معمولا برنامه های آموزشی جدیدی را برای کارکنان برگزار می کنند که در راستای کنترل کیفیت محصولات بوده و به طور کلی فرآیند تولید را سازمان دهی می کنند.
حال که با کلیه وظایف و مسئولیت های مدیران کسب و کار صنعتی آشنا شدید،اگر روحیه ی خود را متناسب با این کار می دانید و یا در این زمینه مشغول به فعالیت هستید، همین حالا اقدام کرده و در دوره MBA صنعتی شرکت نموده و از آموزه های مناسب آن بهره مند شوید.البته لازم به ذکر است که بعد از گذراندن دوره با موفقیت، مدرک MBA صنعتی مورد تایید وزارت علوم ، فناوری تحقیقات و همچنین سازمان ارزیابی جهانی WES کانادا به کلیه ی دانش پذیران دوره اعطا می شود.